Koken met liefde

Specials

Huisgerookte zalm

Divider

Impressie

Divider
Klik voor een vergroting
Zalm

De trots van mijn keuken

Eindelijk is de rookoven naar mijn zin. Het heeft me nogal denkwerk en heel wat schroef- en timmerwerk gekost maar nu ben ik tevreden. Een rookoven om koud te kunnen roken. Want sommige vissen kun je niet warm roken dan vallen ze namelijk uit elkaar. Neem de zalm. Dat is inmiddels mijn huisspecialiteit geworden. En iedereen is er verrukt over. Nadat ik de zalm hebt behandeld met kruiden en zout leg ik deze voorzichtig in de rookkast. Die is zo ontworpen dat er een flink aantal stukken per keer in kunnen. Voor het vuur, waarmee de rook ontwikkeld wordt, gebruik ik bij voorkeur appelhout, dat geeft een fijne rooksmaak. De vis blijft ruim vijf uur in de rookkast liggen alvorens ik de geurige zalmmoten in dunne plakjes afsnijd en mijn gasten serveer.
Het liefst geef ik er vers gebakken brood bij – biologisch knipbrood met dat eigenwijze broodvormpje – maar ook een knapperig toastje maakt de gerookte vis onweerstaanbaar lekker.
Dat ruikt naar meer zult u zeggen. Klopt, want ik heb mezelf uitgedaagd ook andere vis en vlees te gaan roken die ik in wil zetten in mijn cateringconcepten.

Wilt u voor een gelegenheid zelf mijn huisgerookte zalm serveren, neem dan contact op dan overleggen we de mogelijkheden en prijzen.

Keuken aan de dijk

Ruud Klapmuts

Ik zie u graag terug op mijn site, want het borrelt dagelijks van de ideeën en die zal ik proberen met u te blijven delen. Mocht u vragen, suggesties of wensen aan mij kenbaar willen maken stuurt u mij dan een e-mail via onderstaand formulier.