Koken met liefde

Catering thuis

Koken op locatie

Divider

Impressie

Divider
Klik voor een vergroting
Koken op locatie

Een uitdaging om het eens anders te doen

Het tuinfeest speciale
Voor wie de barbeque tijdens een feestje eens in de schuur wil laten staan breng ik graag mijn ervaringen in die ik opgedaan heb bij tal van ‘tuinfeesten’ Frisse wite en rose wijnen zorgen dan vaak voor veel stemming en daar voeg ik met de catering vaak nog een extra dimensie aan toe. Het maakt mij niet uit want het merendeel van mijn werk doe ik in mijn eigen keuken en kom goed voorbereidt op iedere plek die u heeft uitgekozen: in de tuin, op of aan het water, aan de bosrand, op het dak van uw appartement of zoals laatst gebeurde in een tuinhuisje bij Vinkeveen.

Diner al fresco
Tafelen op bijzondere locaties en bij voorkeur plekken die niet alledaags gebruikt worden een diner. Daar ben ik graag voor in, wanr de omgeving geeft dan een heel bijzondere dimensie aan het eten. Ik geef u een voorbeeld.
Voor een klant waar ik elk jaar een diner in de buitenlucht voor verzorg, en dus gedwongen wordt om telkens met iets nieuws te komen, maakte ik – nadat ze enthousiast van hun vakantieadres terugkwamen – een diner in Griekse stijl. Er werd een grote open partytent in de oude boomgaard gezet, net om de hoek van hun huis.
Vooraf maakte ik deegflapjes met geitenkaas in een saus van aubergines en peper. Daarna serveerde ik een courgettesalades met lekker veel munt en olijfolie en op de barbeque geroosterde sardines. Als hoofdgerecht kwam er een mals jong lam op tafel die ik daarvoor voorzichtig geroosterd had op een open vuur. En toe maakte ik iets lekkers met een prachtig smaak- en kleurcontrast: vanille roompudding met granaatappel. Zo’n combinatie kost afhankelijk van de wijn die er bij gedronken wordt rond de 50 euro per persoon. Dit keer smulde 18 personen van het menu. Ze waren zeer verrast en bleven aan tafel tot ver na zonsondergang. Geen tafeldans of gooien met borden, maar Grieks was het wel.

Keuken aan de dijk

Ruud Klapmuts

Ik zie u graag terug op mijn site, want het borrelt dagelijks van de ideeën en die zal ik proberen met u te blijven delen. Mocht u vragen, suggesties of wensen aan mij kenbaar willen maken stuurt u mij dan een e-mail via onderstaand formulier.